Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Srečanje delegacije iz avstrijske Koroške in Uprave za zaščito in reševanje v Brdih

20240131_162050.jpg
01.02.2024 / Utrinki

Včeraj smo v Vili Vipolže gostili pomembno meddržavno srečanje na področju zaščite in reševanja. Delegaciji iz avstrijske Koroške in Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje sta se sestali na temo izboljšanja možnosti nudenja čezmejne pomoči ob naravnih katastrofah.

Ob tej priložnosti je župan Franc Mužič, ki je delegaciji voščil dobrodošlico in spremljal srečanje skupaj z direktorico občinske uprave Anito Manfreda in direktorico ZTKMŠ Brda Tino Novak Samec, izrazil počaščenost, da Brda gostijo tovrstno srečanje, obenem pa je tudi namenil globok poklon poveljniku Civilne zaščite RS Srečku Šestanu za strokovno in uspešno opravljeno delo na področju zaščite in reševanja na državni ravni. Ravno tako se je zahvalil direktorju Uprave RS za zaščito in reševanje Leonu Behinu.

Koroško delegacijo so sestavljali deželni svetnik Daniel Fellner, namestnik vodje kabineta in osebni referent deželnega svetnika Bernhard Novak, poveljnik gasilcev in član kriznega štaba okraja Velikovec in župan občine Suha Patrick Skubel, predsednik AACC in župan občine Globasnica Bernard Sadovnik in finančni referent AACC mag. Stefan Lesjak.

Naj omenimo, da je deželni svetnik Fellner, ki je sicer pristojen za občine, zaščito pri katastrofah, gasilstvo in reševanje, komunalno gradnjo in gradbeno kulturo, izobraževanje, hidrografijo, upravljanje z vodami in zaščitno upravljanje z vodami, prvič obiskal Brda in si je skupaj z ekipo ogledal vasico Šmartno ter Klet Brda.

Velja pa še izpostaviti, da sta župan Franc Mužič in direktorica občinske uprave Anita Manfreda ob včerajšnji priložnosti pridobila tudi dodatne usmeritve glede virov sofinanciranja sanacije plazu na relaciji Dobrovo-Vipolže.