Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

70 let Lovske družine Dobrovo

70 let LD Dobrovo
21.05.2024 / Utrinki

V soboto, 18. maja je Lovska družina Dobrovo obeležila 70. obletnico delovanja. Jutranjemu skupinskemu fotografiranju in sveti maši v cerkvi sv. Genderce na Koradi je popoldne sledila slovesnost v Kleti Brda na Dobrovem.

Prisotne je uvodoma pozdravil predsednik Lovske družine Dobrovo Edi Sirk, ki je poudaril pomen lovstva za ohranjanje narave v Brdih, pa tudi dosežke lovske družine in spremembe na področju lova v briškem teritoriju. Posebno pozornost je namenil gibanju članstva in v zadnjih letih pomladitve le-tega ter posebej izpostavil ustanovne člane. 

V imenu Občine Brda je prisotne nagovoril podžupan Jurij Špacal, ki je predsedniku družine Ediju Sirku tudi poklonil simbolično darilo. Lovski družini Dobrovo so čestitali tudi predstavniki sosednjih lovskih družin, PGD Dobrovo, Lovskega kinološkega društva Gorica - Nova Gorica, pa tudi podpredsednik Lovske zveze Slovenije.

LD Dobrovo je ob tem jubileju podelila več priznanj in zahval ter 5 zlatih plaket. Prejeli so jih še živeča ustanovna člana Evarist Kocijančič in Jožef Movia, Klet Brda, Občina Kanal ob Soči in Občina Brda. Ob prevzemu plakete je prisotne pozdravil tudi župan Franc Mužič.

Lovska družina Dobrovo trenutno šteje 71 članov. Zelo je ponosna, da je v zadnjih letih zelo pomladila članstvo. Najstarejši član pa je ravno prejemnik zlate plakete Evarist Kocijančič, ki bo konec letošnjega leta praznoval častitljivih 95 let in je še vedno aktiven lovec.