Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Še tri dni do cilja 3. etape kolesarske dirke Po Sloveniji v Novi Gorici

image001.png
11.06.2024 / Za občane

Na Goriškem potekajo še zadnje priprave pred sprejetjem kolesarske karavane kolesarske dirke Po Sloveniji, ki jo v Novi Gorici na cilju 3. etape na Kidričevi ulici pričakujemo v petek, 14. junija, med 14.40 in 15.15. Ta dan v Novo Gorico in okolico ter Goriška brda vabimo vse ljubitelje kolesarstva, da navijajo skupaj z nami in pozdravijo kolesarje. V Novi Gorici bo živahno že po 12. uri, ko bodo na Kidričevi ulici parkirali avtobusi in spremljevalna vozila 25 najboljših kolesarskih ekip na svetu. Posebnost letošnje dirke je v njeni brezmejnosti, saj bo prečkala vse štiri državne meje, na Goriškem državno mejo s sosednjo Italijo. Tako v novogoriški mestni občini kot Občini Brda pripravljamo številne aktivnosti ob progi za čim lepši sprejem kolesarjev.

V novogoriški mestni občini bodo potekale naslednje točke: na dvorišču samostana Kostanjevica bodo plesale plesalke MN Plesna šola z zelenimi tančicami, na nadhodu pri Qlandiji bodo z zelenimi baklami nastopili Terror Boysi iz ND Gorica, Mažoretno društvo GO Twirling bo plesalo v rondoju pri Qlandiji in na strehi SNG Nova Gorica, Sport Club Twist Nova Gorica bo nastopil na krožnem ob Gonzagi, Goriško gimnastično društvo bo nastopilo pred gostilno Hrast, Vrtec in šola Svet Montessori Nova Gorica na križišču ob gostilni Hrast, krajani KS Kromberk in KS Ozeljan na poti na Škabrijel, Goriški pihalni orkester bo zaigral ob poti na Škabrijel, OŠ Grgar bo z otroki navijala pri spomeniku generalu Borojeviću na Prevali, DS camping bo nastopil s konji na Ravnici, TD-Kuk Grgarske Ravne se bo predstavil z etnološkimi maskami na rondoju pod Sveto Goro, Plezalska družina Mrak bo s 4 otroki plezala na kamnitem železniškem mostu v Solkanu, Vrvohodci iz društva SlackAlien bodo hodili po vrvi ob cestnem mostu v Brda, Plesno društvo Pro DC bo plesalo na brvi čez Sočo, kajakaši Kajak kluba Soške elektrarne bodo veslali pod tromostovjem v Solkanu, kotalkarska kluba Kristal in KUK Nova Gorica bosta nastopila na Kidričevi ulici. Na travniku pred novogoriško Občinsko palačo bo postavljena QR koda s povezavo na platformo EPK, ki jo bodo medgeneracijsko povezani obkrožili starejši rekreativci in šolarji.

V Goriških brdih prav tako pripravljamo številne aktivnosti ob trasi. Več kot 40 otrok pripravlja poseben spektakel na stolpu v Gonjačah, sodelovali bodo stanovalci Doma starejših občanov v Podsabotinu, učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in podružnične šole OŠ Kojsko pripravljajo točko ob prihodu karavane, Kolesarski klub Brda aktivacijo ob trasi Vipolže – Cerovski klanec, Mladinsko društvo Hum veliko kolo na dvorani na Humu, krajan bo izdelal lesena kolesa, ki jih bodo razstavili v krožiščih, program bo bogat.

Tour of Slovenia je na svojih družbenih medijih objavil nagradno igro Mestne občine Nova Gorica in Občine Brda z naslovom VSESLOVENSKA KOLOŠTORJA, v kateri iščemo najzanimivejšo anekdoto, ki se je kdaj pripetila s kolesom. Poleg e-skiroja v vrednosti 500 € bosta občini podarili še izposoje koles ter doživetja v obeh regijah. Nagradna igra poteka istočasno na Facebook in Instagram profilu Tour of Slovenia do 16. junija. Zmagovalce bo izbrala komisija nagradne igre (MO Nova Gorica, Brda & Tour of Slovenia). Razglasitev bo na uradnem kanalu FB in IG Tour of Slovenia. Pogoj za sodelovanje je starost nad 18 let.

Po zaključku dirke bomo ustvarili video, v katerem bomo prikazali vse naše aktivnosti ob progi, ki jih bodo ustvarila naša društva, klubi, zavodi in vsi ostali sodelujoči. 

Vse podrobnosti petkove etape skupaj s časovnico dobite na spletni strani: https://tourofslovenia.si/sl/etapa/3