Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Ogled gradbišča novega parkirišča v Šmartnem

Ogled gradbišča novega parkirišča v Šmartnem_27.maj2024.png
29.05.2024 / Utrinki

V ponedeljek sta si župan Franc Mužič in direktorica občinske uprave Anita Manfreda skupaj s predsednikom Vaške skupnosti Šmartno Božidarjem Slivnjakom in nadzornikom del Darkom Košuto ogledala potek del novonastajajočega parkirišča, ki bo srednjeveško vasico olajšal problematike parkiranja avtomobilov.

Predsednik VS Slivnjak je ob tem izpostavil: "Po 10 letih čakanja in iskanja raznih rešitev se je zadeva končno pričela realizirati. Še posebej smo zadovoljni, da je bila z rebalansom v 1. fazo gradnje vključena tudi ureditev javnega WC, ki ga Šmartno potrebuje. Pričakujemo in si želimo, da bo po tej 1. fazi kmalu sledila tudi realizacija 2. faze."

Župan Franc Mužič je tudi z zadovoljstvom zaključil ogled: "Vse sile usmerjamo v to, da ta naš turistični biser čimprej olajšamo te problematike. Zadeve tečejo, kar me navdaja z optimizmom."

Celotna prva faza izgradnje parkirišč pod t.i. Padrati predvideva izgradnjo 21 parkirnih mest. Ko bo zaključena še druga faza izgradnje parkirnih mest, t.j. predvidoma prihodnje leto, bomo v Šmartnem pridobili skupno 48 novih parkirnih mest.