Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

OBJAVLJEN JE DRUGI RAZPIS SKLADA ZA MALE PROJEKTE GO! 2025

drugi spf razpis 2024.png
27.03.2024 / Za občane

Združenje EZTS GO je včeraj objavil drugi razpis Sklada za male projekte GO! 2025. Projekte bo možno predložiti do 14. maja. Na voljo je 1.455.674,50 evrov.

Projektni predlogi morajo ciljati na eno od naslednjih tematik: 

  • aktivno vključevanje in participacija otrok in mladih (mlajših od 30 let);

  • zelena mobilnost, socialna in okoljska trajnost;

  • valorizacija in krepitev kulture večjezičnosti;

  • promocija dobrega počutja in družbene kohezivnosti skozi šport in rekreacijo, dostopno vsem.

Razpisna dokumentacija je na voljo TUKAJ.

Na razpis se lahko prijavijo društva, zasebna podjetja, javni zavodi, izobraževalne in akademske ustanove, raziskovalni centri, podjetniška združenja in drugi.

Projekti so lahko vredni od 30.000 do 150.000 evrov, trajajo pa lahko do 18 mesecev.

Na razpis se lahko prijavijo zgoraj omenjeni subjekti iz Dežele Furlanije-Julijske krajine in pokrajine Benetke na italijanski strani, ter iz petih slovenskih regij – Osrednjeslovenska, Primorsko Notranjska, Gorenjska, Obalno-Kraška in Goriška.

Tako kot v prvem razpisu velja tudi v tem primeru pravilo, da za projektne predloge od 30.000 do 50.000 evrov zadošča en subjekt, ki pa mora v vsakem primeru jamčiti čezmejno naravo aktivnosti.

Projekte nad 50.000 evrov pa morata obvezno predstaviti dva partnerja – eden iz Italije, eden iz Slovenije. Tako vodilni partner kot projektni partner morata izhajati iz zgoraj omenjenih območij; projektni partner lahko izjemoma izhaja tudi iz drugih krajev.

Subjektom, ki so na prvem razpisu sklada za male projekte prejeli financiranje – tako v vlogi vodilnega kot projektnega partnerja –, ni dovoljena prijava na ta razpis v vlogi vodilnega partnerja. S prvim razpisom je bilo financiranih 44 projektov.

Predložitev projektnih predlogov je možna izključno preko platforme Jems. Povezava za dostop do platforme Jems, skupaj z vso razpisno dokumentacijo, je na voljo v razdelku SPF.

Vse informacije o Skladu za male projekte lahko najdete tukaj.

Vso razpisno dokumentacijo razpisa SPF GO! 2025 n. 02/2024 najdete tukaj.