Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Novost v Občini Brda: spletna storitev za občane eBric

eBric_zacetna stran.png
22.05.2024 / Za občane

Občankam in občanom Občine Brda je odslej na voljo spletna aplikacija eBric, ki omogoča enostavno in učinkovito oddajo pobud, vprašanj in pohval Občini Brda.

1275615584479913_qrcode_ebric.jpeg

Aplikacija je primarno namenjena boljšemu in učinkovitejšemu dostopu do občinskih storitev, z njo pa enakovredno dajemo glas vsem segmentom občanov. Je enostavna in tako uporabna za vse starosti.

Prilagojena je mobilni uporabi, kar pomeni, da jo imate vedno pri sebi na vašem pametnem telefonu. Z direktno komunikacijo se torej posledično znatno zmanjša odzivni čas, saj prijavitelji lahko občinske službe napotijo na točno lokacijo pobude oziroma zaznane težave, kar pomeni krajše postopke in prihranek časa.

Servis za občane eBric ne deluje le kot samostojna spletna stran, temveč je tudi popolnoma funkcionalna spletna aplikacija. To pomeni, da lahko do platforme dostopate preko spletnega brskalnika na svojem računalniku ali si jo shranite na namizje v mobilni napravi. Naložite si jo lahko preko te QR kode.

 

Kako deluje?

 

1273491133000368_ebric_obrazec.png

V aplikaciji so na voljo trije obrazci:

  • ZA VPRAŠANJA, ki jih želite postaviti občini,
  • ZA PREDLOGE, ki nam ji želite sporočiti
  • in ZA POHVALE, ki nam jih želite pokloniti. 

Pri vseh treh opcijah lahko na zemljevidu označite lokacijo, na katero se nanaša sporočilo, priložite pa lahko tudi slikovno gradivo.

Med danimi sedmimi področji izberete eno, vnesete svoje kontaktne podatke, podate kratek opis predloga in s klikom na zemljevid označite lokacijo, kjer se nahaja dotična težava oziroma na katero se nanaša predlog.

In kar je najpomembnejše: sledili boste poti obravnave in reševanja javljene zadeve.

Javljeni vam bodo posamezni trenutki obravnave, od seznanitve, reševanja do zaključka. V kolikor se predlog ne bo nanašal na storitve, ki jih lahko opravijo občinske službe, vas bomo napotili na za to pristojne službe.

Nenazadnje, predlogi, vprašanja in pohvale bodo (seveda brez vaših kontaktnih podatkov) zabeleženi in pregledno objavljeni v aplikaciji, kar pomeni, da bodo tudi preostali občani lahko sledili, katere zadeve so že v reševanju in v kateri fazi reševanja so.

Tako je torej eBric pot, preko katere lahko sporočate, kar menite, da je pomembno za izboljšanje življenja v naši občini.

Lepo vabljeni k uporabi.