Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Vabljeni na na interaktivno predstavitev programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota v Ajdovščino

Vabilo Goriška regija.jpg
06.03.2024 / Javne objave

Movit, Nacionalna agencija programov EU Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, s svojim delovanjem že 26 let podpira razvoj mladinskega dela v Sloveniji. Z izvajanjem projektov mobilnosti, ki jih organizacije širom Slovenije prijavljajo in izvajajo v okviru obeh navedenih programov, se krepi sodelovanje mladih v demokratičnem življenju, podpira se njihova državljanski angažiranosti. Vsi projekti zasledujejo tudi cilje Strategije EU za mlade, listine, ki predstavlja okvir za sodelovanje držav članic in evropskih institucij na področju mladinske politike EU za obdobje 2019–2027.

V okviru programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota je Movit v l. 2023 razdelil skoraj 7.000.000,00 € evropskih sredstev in pri tem podprl 169 projektov, ki so se ali pa se še bodo izvajali na nacionalni in/ali mednarodni ravni. Razpoložljiva sredstva v l. 2024 so se še povišala, tako bodo v tem letu na dveh prijavnih rokih razdelili preko 7.300.000,00 €.

Pri izvajanju programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota si prizadevajo za raznoliko in enakomerno geografsko pokritost s projekti po celi Sloveniji. Ker so zaznali, da je v naši regiji prisotnost in zastopanost programov nekoliko nižja, želijo organizacijam predstaviti programa in njune prednosti. Evropske programe želijo približati  društvom, mladinskim organizacijam, organizacijam za mlade, neformalnim skupinam mladih, zavodom … in vsem tistim, ki  v našem lokalnem okolju izvajajo kakršnekoli aktivnosti za mlade v starosti od 13 do 30 let.

Zato vabijo organizacije, društva, nevladne organizacije na interaktivno predstavitev programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki bo v četrtek, 14. 3. 2024, od 14. do 17. ure v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina (Cesta IV. Prekomorske 61 A, 5270 Ajdovščina). Rok za prijavo na predstavitev je bila podaljšan do 10. marca 2024.

Udeleženci se bodo na predstavitvi seznanili s priložnostmi, ki jih ponujata programa, še posebej dragocene informacije pa bodo prejeli tudi »iz prve roke« od predstavnikov organizacij, ki že uspešno izvajajo programe.