Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Zaključek projekta Zeleni nahrbtnik 2023

342310710_6484771571557498_3687787543490564242_n.jpg
21.04.2023 / Javna naročila, Javne objave, Nepremičnine v prodaji, Razpisi in pozivi, Volitve, Za občane

Danes se je v Kojskem zaključil projekt Zeleni nahrbtnik, pod okriljem Zveze prijateljev mladine za Goriško. V projekt so sicer vključene vse tri enote vrtca v naši občini (Dobrovo, Biljana in Kojsko), a so kojščanski otroci letos pustili poseben trajni pečat, ki bo mimoidoče opozarjal na spoštovanje okolja in narave.

Zeleni nahrbtnik je okoljevarstveni projekt, namenjen predšolskim otrokom v vrtcih.  Osnovni namen in cilj projekta je motivirati predšolske otroke, da sami razmišljajo o naravi in okolju v katerem živijo; da skozi igro, in svoji stopnji razumevanja primerno, spoznavajo okoljevarstvene probleme, nanje opozarjajo in iščejo rešitve.

"V našem vrtcu skrbimo, da se vsak dan čim več gibamo in igramo zunaj, saj nam okolje, v katerem smo, omogoča veliko možnosti bivanja v naravi. Zmotijo pa nas odpadki, ki jih najdemo ob poti naših sprehodov in pri otrocih priljubljenem Svetem Križu. Navajeni smo, da imamo s sabo vrečke in rokavice za pobiranje smeti, občasno naredimo tudi večjo čistilno akcijo. Problem smo naslovili tudi na lokalno skupnost, ki je sodelovanje z veseljem sprejela," pove koordinatorka Zelenega nahrbtnika v vrtcu Kojsko Karmen Krivec.

Lokalna skupnost je vrtcu Kojsko pomagala, da so postavili trajno opozorilno tablo KAR PRINESEŠ, TUDI ODNESEŠ, ki vsebuje likovne izdelke otrok.

Pred uradnim slavnostnim odkritjem table, odprtjem priložnostne razstave otrok in druženju, so prisotne nagovorile koordinatorka Zelenega nahrbtnika v vrtcu Kojsko Karmen Krivec, predsednica Vaške skupnosti Kojsko Jessica di Nallo, občinska svetnica in predsednica Komisije za socialna vprašanja Nadja Šfiligoj in v imenu Medobčinskega društva prijateljev mladine za Goriško Vesna Filej.

Tukaj nekaj utrinkov iz današnje prireditve (foto Monika Prinčič):