NOVA GOLJUFIJA V BRDIH: SLOVENSKE DEFIBRILATORJE ZAMENJALI Z NEMŠKIMI RAZLIČICAMI

datum: 29.01.2021

kategorija: Obvestila

Žal moramo poročati, da je bila pred kratkim ugotovljena goljufija na račun defibrilatorjev. Kar pet z nameščenim slovenskim programom je bilo s strani še neznanih storilcev zamenjanih z nemškimi različicami. Kraja je bila prijavljena na policijo.

»V Občini Brda smo v desetletju z dobrodelnimi donacijami in dobrodelnimi akcijami uspeli priskrbeti 21 defibrilatorjev AED za potrebe reševanja ljudi. Te naprave so nameščene v različnih vaseh vseh vaških in krajevne skupnosti Občine Brda. Imamo tudi prostovoljca skrbnika, ki redno pregleduje izpravnost aparatov. Pri zadnjem pregledu vseh aparatov, je skrbnik ugotovil, da je 5 kosov AED, kupljenih s strani Občine Brda od slovenskega dobavitelja, nekdo ukradel in zamenjal z nemškimi defibrilatorji, ki pa na našem slovenskem trgu sploh niso na volja za prodajo. Ti aparati dajejo navodila v nemškem jeziku, v nemškem jeziku so tudi tipala za sprožitev aktivnosti,« pojasnjuje podžupanja Teja Jelina, ki je v Občini Brda zadolžena za področje AED.

Tatvinska zamenjava se je zgodila v vaseh Hum (trgovina Fama), Višnjevik, Kozana (središče), Vipolže (bar Miran) in Ceglo.

Zamenjani aparati bodo zaradi varnosti uporabnikov umaknjeni iz omaric. V čim krajšem času bo poskrbljeno za nakup novih.

 <<nazaj