Goriška knjižnica Franceta Bevka uvedla storitvi "knjiga na dom" in "naročilo člankov"

datum: 10.04.2020

kategorija: Obvestila

Goriška knjižnica je v času epidemije in posledičnih interventnih ukrepov ter v skladu z navodili Ministrstva za kulturo od petka, 13. marca 2020, do preklica zaprta. V tem času so večino njihovih dejavnosti preselili na splet. Dogodke, ki jih zaenkrat ne morejo ponujati v knjižnici, virtualno objavljajo na spletni strani in Facebook profilu. Kljub izredno povečani uporabi virtualne knjižnice pa le ta ne zagotavlja vsega nujno potrebnega gradiva. Zaradi zaprtja knjižnice so prikrajšani zlasti mladi, ki ne morejo do študijskega gradiva, pa tudi starejši občani, ki niso vešči sodobne tehnologije. Da bi obojim olajšali okoliščine, so uvedli dve novi izredni storitvi:

 
 
KNJIGA NA DOM

 

Članom omogočajo izredno storitev – izposojo knjižničnega gradiva z dostavo na dom. Interventno storitev bodo izvajali brez neposrednega stika z uporabniki in upoštevajoč vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in drugih pristojnih organov.

Storitev je brezplačna, izvajali jo bodo na območju občin Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba in Mestne občine Nova Gorica.

Članom knjižnice bodo dostavljali na dom gradivo, ki ga potrebujejo za učenje in študij. Izjema so upokojenci, ki bodo lahko v času izrednih razmer naročali katerokoli gradivo, tudi knjige za branje v prostem času.

Naročila sprejemajo na elektronski naslov (izposoja@gkfb.si) in telefon (05 33 09 100, vsak delavnik med 8. in 14. uro). Obvezni podatki ob naročilu so: ime in priimek, članska številka, naslov, telefon (uporabnika obvestimo o prihodu), izbor gradiva. Za izvedbo naročila potrebujejo vse navedene podatke. Član lahko naroči največ 5 knjig, naročilo pa lahko izvede enkrat na mesec.

Gradivo bodo dostavili v čim krajšem času, vendar v okviru zmožnosti glede na trenutno situacijo. Zaradi varnosti zaposlenih in uporabnikov vračanje gradiva zaenkrat ni mogoče.

 

 


NAROČILO ČLANKOV

 

Članom omogočajo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitalizirajo in pošljejo na elektronski naslov naročnika.

Naročila sprejemajo na elektronski naslov: izposoja@gkfb.si. Član lahko naroči največ 5 člankov naenkrat, enkrat na mesec. Digitalno kopijo bodo poslali v čim krajšem času, vendar v okviru zmožnosti glede na trenutno situacijo.

Skeniranje se uporabnikom obračunava po ceniku in je dovoljena le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava. Stroške boste poravnali ob prvem obisku knjižnice.

 

Storitvi nista namenjeni tistim, ki so se brezplačno vpisali preko spleta; njim ostajajo dostopni e-viri, ki jih knjižnica ponuja z oddaljenim dostopom, in izposoja e-knjig.<<nazaj

25. januar

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
decemberfebruar