Svetniki in svetnice občine Brda za avgustovske poplave

datum: 16.11.2023

kategorija: Sporočila za javnost

Na septemberski redni seji občine Brda je svetnik Vilko Prinčič podal pobudo, da bi se vsi svetniki in svetnice odpovedali sejnini v pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah. Pobuda se je hitro razširila, začeli smo zbirati interesente, primerno družino in seveda najbolj enostaven in ugoden način prenosa sredstev.

V pomoč so nam priskočili prijatelji iz Rotary kluba Škofja Loka s statusom humanitarne organizacije, ki so prejeti znesek večine svetnic in svetnikov v višini 1.470 EUR s svojim fondom dopolnili na 3.000 EUR in ga v začetku novembra nakazali družini Čičak iz Studencev pri Škofji Loki.

V gospodinjstvu družine živijo 3 osebe, višina vode v stavbi je dosegla 130 cm in tako poplavila stanovanje v pritličju, klet, orodjarno, garažo in letno kuhinjo. Uničilo jim je praktično vse pohištvo od kuhinje do spalnice, potrebna bo tudi sanacija tal.

S prispevkom občine Brda kot tudi z zbranimi prispevki preko drugih inštitucij si bodo uspeli zasilno urediti stanovanjski problem ter na toplem in suhem preživeti zimo.

    

Svetniki in svetnice občine Brda<<nazaj