Na poslovnem forumu v Luksemburgu tudi destinacija Brda

datum: 14.09.2023

kategorija: Sporočila za javnost

Ob nedavnem obisku predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba v Luksemburgu je tam potekal poslovni forum s poudarkom na turizmu, vesoljskem sektorju in lesarstvu. Poslovni forum so organizirali javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju s slovenskim Veleposlaništvom v Bruslju. Poleg destinacij Julijske Alpe, Maribor, Zgodovinska mesta ter Slovenske turistične organizacije, je na poslovnem forumu sodelovala tudi destinacija Brda.

»Slovenske turistične destinacije in združenja so navezovali stike in predstavljali Slovenijo na konkretnih poslovnih sestankih z luksemburškimi organizatorji potovanj in turističnimi agencijami. Od danes naprej sta namreč Luksemburg in Slovenija povezana z neposredno letalsko linijo. Letala prevoznika Luxair bodo v obe smeri letela ob četrtkih in nedeljah. Slovenija je že danes privlačna destinacija za turiste iz Luksemburga in širše regije. V prvih sedmih mesecih letošnjega leta je število prenočitev turistov iz Luksemburga v Sloveniji glede na primerljivo obdobje lani poraslo za več kot petino, število prenočitev turistov iz Beneluksa pa se je povečalo za 14 odstotkov. Zaradi geografske lege Luksemburga bo lahko slovenski turizem ob zagonu nove letalske povezave še uspešneje nagovarjal tudi dele nemškega in francoskega trga«, poudarjajo na STO.

Direktorica STO mag. Maja Pak je na forumu poudarila, da »letalska povezava med Luksemburgom in Ljubljano odpira nove vznemirljive turistične priložnosti«, direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec pa, da je trg držav Beneluxa za Brda izjemno pomemben, saj so ravno gostje iz te trojice držav v prvih osmih mesecih letošnjega leta predstavljali že dobrih 15 odstotkov, z vidika nočitev pa kar 19 odstotkov v skupnem deležu. »Gre za dobre goste, ki cenijo vrhunsko vino in kulinariko v naravni zeleni kulisi, ki jo Brda imajo. Prihajajo predvsem v poletnem obdobju, imajo tudi daljšo dobo bivanja, kar je izjemnega pomena. Z novim direktnim letom v Ljubljano se potencial tega trga še povečuje. Za nas lahko predstavlja podaljšanje turistične sezone v pomladne in poznojesenske mesece, predvsem za vikend odklop.«

 

Vir: STO

Foto: Nebojša Tejić/STA



<<nazaj