Dan v rabljenih oblačilih 2021

datum: 21.04.2021

kategorija: Sporočila za javnost

PRVI SLOVENSKI DAN V RABLJENIH OBLAČILIH

Sodelujmo pri zmanjševanju količin odpadnih oblačil in s tovrstnimi dejanji oblačilom podaljšajmo življenjsko dobo!

Pobudi Pravične trgovine Slovenije in Obleka naredi človeka se pridružuje tudi naš Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda. Z ozaveščanjem ter spodbujanjem za sodelovanje v akciji, želimo nagovoriti tudi vas drage Brike in Brici.

Zakaj 23. april?
22. aprila obeležujemo dan Zemlje, 24. aprila se spominjamo žrtev zrušenja stavbe tekstilne tovarne Rana Plaza, 23. april pa je tako najbolj naravna izbira. S ponovno uporabo oblačil prispevamo tako k ohranjanju planeta, z izbiro pravičnotrgovinskih oblačil pa k dostojnim delovnim pogojem za vse. Volk sit in koza cela, za nameček pa med 19. in 25. aprilom obeležujemo še teden modne revolucije oz. Fashion Revolution Week.

Kako lahko sodelujete?
23. aprila pobrskajte po omarah in si nadenite oblačila iz druge roke!

* Izberi svoja najljubša rabljena oblačila (oblačila iz druge roke). Če jih še nimaš, si kakšno oblačilo izmenjaj s prijateljem_ico, pobrskaj po omari za starimi oblačili ali kakšno oblačilo predelaj.
* Fotkaj se z napisom #DanVRabljenihOblačilih (natisni ga tukaj ali ga napiši na roke).
* Sliko objavi na svojih družbenih omrežjih ter označi #DanVRabljenihOblačilih in @oblekanaredicloveka.
* Še več ... lahko pa dodaš še zgodbo svojega izbranega rabljenega oblačila na svoja družbena omrežja ter označi #DanVRabljenihOblačilih in @oblekanaredicloveka.
* Spremljaj #DanVRabljenihOblačilih in všečkaj objave drugih, ki prav tako na ta dan nosijo rabljena oblačila.
* Na profilno sliko na FB dodaj okvir DAN V RABLJENIH OBLAČILIH! Klikni na profilno sliko, izberi Dodaj okvir in poišči Dan v rabljenih oblačilih ter shrani. <<nazaj