Voščilo župana Franca Mužiča

datum: 21.12.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Objavljamo voščilo župana Franca Mužiča.

 Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Leto 2020 odbija zadnje udarce. Pred nami so božično-novoletni prazniki, ki jih bomo letos gotovo doživljali na drugačen način. Za nami so težki meseci, ki so od nas terjali veliko mero potrpežljivosti, solidarnosti, iznajdljivosti, varčnosti, predvsem pa človečnosti. Na vrat na nos smo bili soočeni z izzivom epidemije. Ni šlo za situacijo, ko je le majhna skupina v stiski, ostali pa smo klicani k pomoči, temveč smo tokrat vsi v nemirnih vodah in vsi klicani h utrjevanju solidarnosti.

Kljub temu so za briško občino tudi uspešni meseci: nadaljujejo se investicije v cestno glavno žilo od Solkana do Neblega, poslovna cona Dobrovo je že doživela rojstvo prve sodobne trgovine, strumno potekajo dela na omrežju RUNE, bogatejši smo za dodatno polnilnico za električna vozila, naša TIC in ZTKMŠ Brda sta praznovala 20. in 10. obletnico delovanja, nenazadnje pa imamo končno v rokah podpisano pogodbo z izvajalci del na krožišču in obvoznici v Kojskem!

Verjemite, ne glede na vse, smo lahko še kako ponosni na leto 2020.

Kaj smo si zadali za 2021? Za mano je kar nekaj opravljenih kilometrov in rad se spomnim besed modrih ljudi. »V času krize moraš sejati, da boš lahko v času obilja žel sadove,« sem vedno poslušal. Tako bomo tudi v Brdih poskušali izkoristiti to obdobje za izgradnjo infrastrukture, ki bodo izboljšali bivanje naših občanov in obiskovalcev. Pripravljali bomo projekt izgradnje prizidka vrtca na Dobrovem in parkirišča v Šmartnem; nadejamo se tudi zaključka projekta RUNE in bolšje internetne povezave, ki bo pomembno prispevalo k kvalitetnejšemu šolanju, delu in poslovanju briških občanov in občank. Odločili smo se tudi, da konkretneje pristopimo k pomoči kmetom in gospodarstvenikom, ki bodo lahko v prihodnjem letu računali na občinske spodbude. Seveda, pa se bodo tudi širom po vaseh odvijali večje in manjše investicije. Poslovna cona bo dobila končno obliko, ravno tako krožišče v Drnovku, pa obvoznica v Kojskem,…

Cenjene občanke in občani, naj se božični prazniki odvijajo v mirnem, strpnem duhu ter solidarnosti. Vrednota družine naj nam bo tudi ob teh prazničnih dneh pomemben kompas, spomnimo se na najdražje in če nam tokrat ni dano, da jih obiščemo, jim namenimo telefonski klic ali misel. Naj se na tem mestu dotaknem tudi vseh naših občanov, ki bodo praznike preživeli ali službeno ali zaradi bolezni v zdravstvenih ustanovah in pa tudi starostnikov in uslužbencev v domovih upokojencev ter rojakov v tujini. Z mislimi smo tudi z vami.

Gotovo ne smemo pozabiti, da 26. decembra obeležujemo v Sloveniji pomemben praznik: dan samostojnosti in enotnosti. Dan, ko se spominjamo razglasitve rezultatov plebiscita o samostojnosti Slovenije. Tri desetletja mineva od takrat, ko smo z 93,2 odstotki glasov odločili, da bo Slovenija samostojna in neodvisna država. Čestitke vsem Slovenkam in Slovencem!

Nazadnje mi ostanejo še želje za leto 2021. Želim vam, drage občanke in občani, da boste prekipevali od zdravja, da boste znali ujeti priložnosti in da nas v prihodnjem letu ne čakajo le težki izzivi, temveč in predvsem veliko bolj brezskrbni trenutki druženja! Bodite dobro!

 

Franc Mužič

župan

 <<nazaj

19. januar

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
decemberfebruar