Občina Brda za primer dobre prakse na področju kmetijstva tudi koprski občini

datum: 02.09.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Kmetijstvo in razvoj podeželja sta bili temi včerajšnjega obiska predstavnikov koprske mestne občine, ki sta se sestala z županom Francem Mužičem, direktorico občinske uprave Anito Manfreda, direktorico Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tino Novak Samec in predsednikom Komisije za kmetijstvo Alešem Simčičem.

Delovni sestanek, ki je bil organiziran na predlog podžupanje Mestne občine Koper Olge Franca, in katerega se je poleg podžupanje udeležil tudi podpredsednik Komisije za razvoj kmetijstva in podeželja na območju Mestne občine Koper Andrej Medved, se je dotaknil štirih področij kmetijstva in razvoja podeželja:

  • strategije na področju razvoja kmetijstva in podeželja;
  • razpisov na področju kmetijstva;
  • predpisov na področju enostavnih in pomožnih objektov na kmetijskih in gozdnih zemljiščih;
  • in promocije kmetijstva in  podeželja.

"Veseli nas, da smo lahko za primer dobre prakse drugim občinam. Kmetijstvo je nenazadnje primaren steber briškega gospodarstva, zato smo njegovemu razvoju in promociji lokalnih produktov že od prvih zametkov briške občine namenjali veliko pozornosti. Koprskim kolegom smo bili v pomoč tudi pri vzpostavitvi sistema prehajanja meje dvolastnikov med omejitvami prehoda meje zaradi protikoronskih ukrepov," je po delovnem sestanku povedal župan Franc Mužič.

 <<nazaj