Občina Brda pozvala državo k čimprejšnjem pokritju belih lis s širokopasovnim omrežjem

datum: 23.04.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Po napovedi podjetja Eurocon o pričetku del v okviru projekta RUNE, je Občina Brda včeraj pozvala državo k čimprejšnjemu pričetku del tudi na projektu GOŠO, s katerim bo širokopasovno omrežje zagotovljeno tudi t.i. belim lisam. V to kategorijo v Občini Brda spada 97 naslovov.

Javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije »GOŠO 4« delno sofinancira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Specifični cilj projekta je dostop do širokopasovnih elektronskih komunikacijskih storitev na območjih, na katerih širokopasovna infrastruktura še ni zgrajena in hkrati ni tržnega zanimanja za njeno gradnjo. Razpis je bil objavljen 28. februarja 2020, rok za oddajo vlog pa je bil pred kratkim podaljšan do 19. junija 2020.

Na Ministrstvo za javno upravo je Občina Brda naslovila vprašanje, v kakšni fazi je projekt GOŠO oziroma konkretneje, kdaj se bo v Občini Brda pričel izvajati projekt GOŠO in v kolikem času bo belim lisam v Občini Brda zagotovljeno širokopasovno omrežje. Naslovila pa je tudi prošnjo, da se s postopki, kljub situaciji s koronavirusom, poskušajo čim prej izpeljati in se čim prej prične z izvedbo projekta.

Potrebe na terenu so namreč zelo velike.

Dopis Občine Brda je na voljo TUKAJ.<<nazaj