Brda se usepšno predstavljala v Benetkah

datum: 20.09.2019

kategorija: Sporočila za javnost

Predstavništvo Slovenske turistične organizacije v Italiji je včeraj v Benetkah potovalnim agentom predstavilo doživetja in lepote v osrednji primorski regiji. Dogodek je bil organiziran v sodelovanju z družbo Hit d.o.o. kot vodilnim podjetjem na področju hotelirstva in zabave, ter turističnimi predstavništvi iz destinacij Brda, Vipavske doline in Nove Gorice.

 

Na predstavitvi v lokalu San Giorgio Café priznanega kuharskega mojstra Filippa La Mantia na istoimenskem beneškem otoku se je zbralo 30 agentov iz celotne pokrajine Veneto. Tem so posamezne destinacije predstavile doživetja, s katerimi privabljajo v svoje osrčje, predstavitvam pa je sledila tudi degustacija slovenskih vin. Gre za eno številnih aktivnosti promocije Slovenije, ki jih v severnovzhodni Italiji opravlja italijansko predstavništvo STO. V luči imenovanja Slovenije za Evropsko gastronomsko regijo 2020-2021 je največji poudarek gotovo na predstavljanju slovenskih kulinaričnih odličnosti širši javnosti.

Destinacijo Brda je v Benetkah predstavila direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec. Agente so v briški destinaciji najbolj zanimale aktivnosti v naravi, saj je v destinaciji na voljo deseterica pohodnih in tematskih poti, ter za več kot 280 km kolesarskih tras.<<nazaj