Ob 25-letnici Radia Robin 2. junija v mestu vrtnic pravljični festival prijateljstva Robin Hood

datum: 21.05.2019

kategorija: Sporočila za javnost

V Novo Gorico prihaja hud festival, ki od hudega ima samo ime. Za vhod v Robin Hoodovo Deželo prijateljev ne boste izropanih nobenih dajatev in ne potrebujete meča, da boste izsekali trnova stebla vrtnic, ki so obdala Trnuljčico. Pripravite le dobro voljo: v Borovem gozdičku, mestni hiši in na travniku pred občino vas bodo pričakali številne živalice in pravljični junaki!

 

Cilju, da se Borovemu gozdičku, dragulju ob kulturnima hramoma Goriške knjižnice Franceta Bevka in Slovenskega narodnega gledališča, je vdahnila življenje 25-letnica novogoriškega radijskega lokalnega mikrofona, prepoznavnega po njegovi značilni oranžni barvi.

Barvito bo tudi dogajanje 2. junija med 10. in 20. uro, ko se bodo pod čarobno palico navihanih škratov prikazali pravljični junaki za vse generacije. Čarobni napoj dogodivščin bo prevzel vse čute in prikazal, kaj je pravo prijateljstvo.

Na glavnem odru se bo odvilo pet predstav od Supernone do Mačka Murija, Tačk, Glumačev in Erazma Predjamskega. Za glasbeno animacijo bodo poskrbeli Andreja Zupančič, najstniški Black Star rock band ter učenci osnovnih šol in vrtcev. Glavna posebnost Robin Hood festivala je sedem pravljičnih dežel, ki bodo razporejene po celotnem prizorišču: dežela mačka Murija, čarovnic, Kekca in Rožleta, indijancev, vilinskih bitij, 3P - pravljic, pesmic in plesa ter srednjeveških glumačev. Družine se bodo lahko skupaj igrale v deželi iger nekoč in danes, na voljo pa bo tudi brezplačna izposoja igrač in piknik odejic. Otroci bodo bližje spoznali številne živali: konje, ovce, pse, službene pse, ptice, insekte, kače, kuščarje, dihurje, mačke in tako dalje. Zabavali se bodo pri Lovu na zaklad, videli pravo tekmo v agilityju in se udeležili številnih brezplačnih delavnic.

Pika na i bo bogata sejemska ponudba.

 

Več informacij na www.robin.si.


 <<nazaj