Občina Brda obiskala 75. beljaški sejem Kirchtag

datum: 02.08.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Občina Brda se je tudi letos udeležila sejma Kirchtag v Beljaku. V ponedeljek se je skupaj s slovenskimi občinami Kranj, Mengeš, Bled in Tolmin ter občino Globasnica iz avstrijske Koroške v okviru slovenskega dneva predstavila na 75. jubilejnem sejmu.

 Občino Brda so zastopale direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, svetnica in obenem predstavnica Komisije za čezmejno sodelovanje Silvestra Elen Brašnić Saffigna in kraljica rebule Teja Fabricijo. ZTKMŠ Brda je poskrbel za promocijo Brd tudi s posebno stojnico, na kateri so prodajali pršut ter Klet Brda pa vino. Za briški glasbeni pridih je poskrbel Briški kvintet, ki je na odru nastopil dvakrat.

Gre za največji avstrijski tradicionalni festival, ki ga letno obišče več kot 450 tisoč ljudi. V tednu dni trajajočem sejmu se staro mesto Beljak preoblikuje v ogromno prizorišče plesa, glasbe, tradicije in kulinaričnih užitkov. Vrhunec sejma bo to soboto, ko se bo po beljaških ulicah sprehodilo več kot 70 skupin iz regije Alpe-Jadran, ki bodo predstavile tradicionalne in sodobne noše, plese in pesmi.

Več o sejmu na spletni strani: www.villacherkirchtag.at

 <<nazaj