Išče se Prostovoljec leta

datum: 16.02.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Mladinski svet Slovenije leto že šestnajstič razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oziroma voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja. Rok za prijave je 30. marec 2018!

K prijavi v natečaj MSS vabi vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bo izbiral najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbral pa bo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bo izbiral Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Pri projektih je potrebno poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. 

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabil na zaključno prireditev, kjer bo podelil nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

Z natečajem in zaključno prireditvijo se Mladinski svet Slovenije že leta trudi prispevati k promociji prostovoljstva v Sloveniji, hkrati pa izraziti vsaj minimalno gesto hvaležnosti za vse, kar prostovoljci prispevajo naši družbi.

 

Več informacij in prijavnice so na voljo na povezavi.<<nazaj