Upokojeni duhovnik Evfrem Mozetič slavil 100 pomladi

datum: 31.01.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Evfrem Mozetič, ki je duhovniško službo opravljal po različnih župnijah na Krasu in Goriških Brdih, je danes upihnil stoto svečko. Čestital mu je tudi župan Franc Mužič.

Danes je bilo v Centru starejših Pristan v Vipavi prisrčno slavje v čast 100-letniku Efremu Mozetiču, nekdanjemu šmartenskemu župniku. Dopoldne so v domu pripravili rojstnodnevno slovesnost, ki so se je udeležili stanovalci doma in gostje, ki so prišli voščit slavljencu. Med njimi je bila delegacija iz Brd, in sicer župan g. Franc Mužič, direktorica občinske uprave ga. Anita Manfreda, podžupan g. Žarko Kodermac, predsednik DU Kojsko g. Karlo Turk in Milena Beguš, ter vipavski župan g. Ivan Princes in g. Franc Kopatin,  ustanovitelj Centra.

Zbrane je pozdravila in nagovorila delovna terapevtka Mojca Trdan, ki je na kratko predstavila življenjsko pot slavljenca:
Rodil se je leta 1918, v duhovnika je bil posvečen 29. junija 1941, novo mašo je daroval v Mirnu 6. julija 1941. Duhovniško službo je opravljal po različnih župnijah na Krasu in v Goriških brdih. Leta 2009 se je umaknil v duhovniški dom v Šempeter. Od leta 2010 pa biva v Centru starejših Pristan, kjer še vedno po svojih močeh opravlja duhovniško službo.

Prisotne je pozdravil tudi direktor doma g. Martin Kopatin.

Briški župan Franc Mužič je v svojem nagovoru poudaril, da je gospod Mozetič pustil v Brdih neizbrisen pečat. Tam je daroval svojo zlato in biserno mašo, prisoten je bil na vseh večjih cerkvenih slavjih v Brdih in ljudje ga imajo v lepem spominu. Kjerkoli je bil, je s svojo vedrino vnašal veselje, optimizem in pozitivno energijo.
Po nagovoru je odprl briško penino, s katero so vsi prisotni nazdravili slavljencu.

Na koncu so postregli s torto, ki so jo spekli v domu, in gospoda Efrema pozvali, naj zareže vanjo. Pa je v svojem stilu dejal: »Je škoda rezat, ker je tako lepa.«

 

Tekst in foto: Milena Beguš<<nazaj