Koledar dogodkov

Dogodek: Oktober Jazz

Datum: 23.10.2022
Ura: 15:00

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

Skladatelja, saksofonista in pisatelja Jamesa Brandona Lewisa (r. 1983) glasbena kritika naravnost obožuje. Prejel je številna priznanja pomembnih ustanov, kot so denimo NPR, Fundacija ASCAP, Macdowell in Fundacija Roberta Rauschenberga. New York Times ga je opisal kot “saksofonista, ki uteleša in presega tradicijo”, ter kot obetavnega mladega talenta, ki je navdih črpal pri Sonnyju Rollinsu, starejši jazzovski legendi. V reviji Rolling Stones so zapisali, da Brandon Lewis spretno prepleta globoko duhovnost, ki temelji na gospelu, free-jazz in udarno podlago, ki se sreča s hip-hopom.

Izdal je več kritiško pohvaljenih albumov, nazadnje zelo odmevnega Jesup Wagon iz leta 2021. Na mednarodnih turnejah vodi več ansamblov ter je član in soustanovitelj ameriške knjižne nagrade Ensemble Heroes Are Gang Leaders.

James je bil nedavno izbran za vzhajajočo zvezdo tenor saksofona v anketi revije Downbeat International Critics za leto 2020, revija Jazz Times Magazine pa ga je nedavno imenovala za najboljšega tenor saksofonista leta 2021.

Lewis je obiskoval Univerzo Howard, magistriral je na Kalifornijskem inštitutu za umetnost. Pred kratkim sta z Balvenijem, bobnarjem in z oskarjem nagrajenim režiserjem Ahmirjem “Questlove” Thompsonom, prejela doktorsko štipendijo za ustvarjalnost univerze za umetnost.

 

Nastopajoči:

James Brandon Lewis - tenorski saksofon

- Christopher Hoffman - violončelo

- Max Jaffe -  bobni

 

Koncert je nastal v sodelovanju s festivalom Jazz&Wine of Peace (Controtempo – Krmin, Italija).

Po koncertu ste vabljeni druženje ob kozarčku vina z briškimi vinarji.

 oktober jazz 22

Vstopnina: 20 €

Več o dogodku in nakupa vstopnic na spodnji povezavi:

https://kulturnidom-ng.si/events/james-brandon-lewis-trio/

 

Kontakt in informacije:

T: 05 335 40 13

E: pr@kulturnidom-ng.si

 

Blagajna:

T: 05 335 40 16

E: blagajna@kulturnidom-ng.si