Koledar dogodkov

Dogodek: Pohod od češnje do češnje

Datum: 05.06.2022
Ura: 07:30

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

Pohod "Pohod od češnje do češnje" se tako imenuje, ker se začne in konča pri češnji, ki je bila na začetku drugega pohoda zasajena pod Kletjo Brda. Ta je sedaj stara že 17 let.

Pot poteka po briških gričih in dolinah, skozi briške vasi, mimo naravnih znamenitosti. Na pohodu se nam na posameznih točkah odpirajo popolnoma drugačni razgledi po Brdih. Naše kraje doživite v vsej njihovi razgibanosti in raznolikosti.

 

Start: Klet Brda, Dobrovo od 7.30 – 9.00

Dolžina pohoda: 11 km 
Trajanje pohoda: 3,5 do 4 ure

Startnina: 13 eur (otroci do 12 leta ne plačajo startnine)

Plačilo startnine prinaša: osvežilne napitke na dveh postajah ob poti; na eni od postaj boste lahko poskušali briške češnje, oljčno olje, frtaljo in domače pecivo. Na koncu vas čaka pašta, pijača in darilo.)

Pohod je razgiban, vendar nezahteven, zato je primeren za vse, ki radi hodijo. Pot poteka po cestah in kolovozih.. Zadostuje lažja pohodna obutev. Trasa pohoda bo dobro označena z usmerjevalnimi tablami, rdeče-belimi trakovi, na prehodih preko glavnih cest bodo redarji.

 Zaradi lažje organizacije pohoda udeležence naprošamo, da se predhodno prijavijo (do 1.6.2022), na elektronsko pošto pdbrda@pzs.si Posamezniki nam prosimo sporočite ime, priimek in kraj, za skupine pa zadostuje število udeležencev, kraj ali društvo in ime vodje skupine.
Le za pravočasno prijavljene posameznike in skupine bomo lahko zagotovili topel obrok na koncu pohoda in darilo.
Za informacije lahko kličete na tel. 040 778 850 (Bojan) in 041 311 036 (Iva).

Češnje Hiša Marinič razgled

____________________________

Več info:

Turistično informacijski center Brda 
Šmartno 13, 5211 Kojsko
T: +386 (0)5 395 95 95
E: tic@brda.si
Facebook: @Brda
Instagram: @goriska_brd