Koledar dogodkov

Dogodek: Tradicionalno INTINITI Wine Bliss doživetje z vinom Motnik - odprte narave

Datum: 29.01.2022

Kraj: Grad Dobrovo, Klet Brda, Klet de Baguer, Goriška Brda
Lokacija: Dobrovo

 Zgodba, ki tiči za Intiniti Wine Bliss z vinom Motnik je, da se prelevite v čuječega raziskovalca, ki odkriva modrosti starih običajev življenja ob gradu, v vinogradu ter v kleti. 

Na dvorišču Gradu Dobrovo najprej spoznate življenje kmečke družine nekoč ter osnove koncepta. S preteklostjo se povežete najprej z dotikom košare z dobrotami, sledi obisk vinograda kjer spoznate 31 različnih sort stvariteljic vina, se prepustite doživljanju narave in iščete stik s sabo. Ob glasbi nato čuječe degustirate tipično briško jed, izdelke lokalnih ponudnikov in sezonsko sadje. 

Zgodba o trti se vedno zaključi z vinom in s praznovanjem. Doživetje tako sklenemo v kleti De Baguer, kjer z obrednim vino Motnik obujamo tudi briško preteklost. Posebno ni le zaradi edinstvene pridelave, temveč tudi ker so ga predniki uporabljali pri obredih kot so praznovanje in druženje. Sproščena glasba in literatura o Motniku, ki jo je pripravil Pavel Medvešček, vas zapeljeta v okušanje polnosti vina. Motnik se iz steklenice zavrti v vaš kozarec in ga napolni s svojo esenco. Opazujete ga in ga okusite na edinstven način.

 

Vabimo vas, da se pridružite na Tradicionalnem INTINITI Wine Bliss doživetju z vinom Motnik, ki bo 29. 1. 2022 v kleti De Baguer, klet na Dobrovem. 5-zvezdično doživetje je uvrščeno v zbirko doživetij Slovenia Unique Experiences, Intiniti koncept doživetij pa je prejemnik srebrnega priznanja za družbeno-produktno inovacijo GZS SPGZ za leto 2021.

 

Število mest je zaradi butičnosti dogodka omejeno, cena zaradi odprte narave dogodka pa nižja.

 

PRIJAVE:

https://www.intiniti.si/intiniti-dozivetja/dozivetja-s-cujecnostjo/wine-bliss-motnik-brda/ 

 

Dodatne info: info@intiniti.si ali tel 041 238 552