Koledar dogodkov

Dogodek: Briška poroka

Datum: 17.06.2017

Kraj: Šmartno
Lokacija: Šmartno

Briška poroka

V Brdih se že pripravljamo na dogodek ljubezni in romantike, ki bo že šestič zapored zapisan pod naslovom BRIŠKA POROKA.
Letošnji finalni par sta postala...

Briška poroka bo tudi letos, šestič  zapored, ponudila nepozaben dogodek in na romantičen način popestrila dogajanje največje briške prireditve Praznika češenj.  Letos, 17. 6. v renesančni lepotici Vili Vipolže. Tu bomo spremljali tradicionalno predajo neveste ženinu z zanimivimi in hudomušnimi igricami pred briškim prtonom, uradni del poroke in zabavni program. Postavili bomo tudi stojnice z briškimi izdelki za popestritev dogajanja in za poudariti domačnost ter pristnost. Nato se bomo z nevesto in ženinom odpravili na odkrivanje briških vasi, njenih lepot in novih zgodb.

Projekt, ki je bil zasnovan s ciljem promovirati  Brda kot eno najlepših poročnih destinacij v Sloveniji, presega pričakovanja.  Do torka, 21. 2., ko so pari imeli priložnost oddati izpolnjen vprašalnik,  smo prejeli rekordno število 65 prijav  iz prav vseh koncev Slovenije.

Naziv zmagovalnega para Briške poroke 2017 sta si z najboljšim rezultatom zaslužila Amadeja Komprej  iz Šoštanja in  Rok Berce iz Dornberka. Po izboru zmagovalnega para se čarobna zgodba nadaljuje in vstopili smo v poglavje romantično ljubezenske foto zgodbe. Ta ponazarja obisk zmagovalnega para pri partnerjih letošnje Briške poroke in pripravo na njuno poroko. Posamezna fotografija  predstavlja posameznega partnerja projekta. V sredo, 19. 4. smo s fotografsko ekipo že obiskali Brda in del partnerjev. Foto zgodba bo v medijih predstavljena  vse do zaključne predstave, do  romantične poroke. Preko prejetih spletnih glasovanj na www.brda.si za najboljšo fotografijo bomo izžrebali tri nagrajence, ki bodo na glavnem dogodku prejeli zanimive nagrade.

Da bo najlepši dan resnično poseben bosta ženin in nevesta, skupaj s svati deležna strokovne stilske preobrazbe. Boutiqe Nevesta bo letos oblekel Amadejo, da bo resnično zavidanja vredna nevesta. Novost je novogoriški partner Manufactura, ki v sodelovanju s priznano slovensko blagovno znamko moških oblačil SENS poskrbi, da ženin Rok ne bo v dilemi kaj obleči in da bo stilsko usklajen z nevesto in temo letošnje Briške poroke. Za modno in čarobno frizuro že vsa leta skrbijo profesionalci iz ekipe MičStyling, za ličenje pa bo tudi letos zadolžena Alenka iz  Studia lepote Glamour. Večno zvestobo si bosta mladoporočenca obljubila z izmenjavo prstanov, ki zaljubljeni par čakajo v Zlatarni Šuligoj. Poročni šopek bo izpod spretnih rok tudi tokrat ustvarila Cvetličarna Nataša. Ines Drole Nanda, ki ima že dolgoletne izkušnje na področju oblikovanja, ustvarjanja, dekoriranja in mode pa bo z umetniškim pridihom kreirala poročni ambient.

Tudi letos bomo na dan poroke obiskali srednjeveško vasico Šmartno, kjer bodo nevesto in ženina  s svati sprejeli in pogostili v Oljčnem baru, pred Vilo Vipolže pa bo moč poizkusiti dobrote, ki jih bo nudil dolgoletni partner Briške poroke Hotel Venko.

Najlepše trenutke poročnega dogajanja bo v objektiv s profesionalnim očesom lovil fotograf Damijan Simčič Foto ZOSO, profesionalec poročne fotografije. Andrej in Maja iz Plesnega studia Rebula bosta Amadejo in Roka do poroke trenirala, da bosta skupaj kot mož in žena na dan zaobljube zaplesala pripravljena in samozavestna. Poroka se bo nadaljevala s poročnim slavjem ob izbrani hrani v kletnih prostorih Vile Vipolže, kjer bo za slavnostno večerjo z vrhunsko kulinarično ponudbo poskrbel Tomaž Kavčič.  Brez Zlate rebule in odličnih briških vin seveda ne gre in letos bodo z nami Klet Brda, Ščurek, Čarga in Vinoteka Brda. Slastno poročno torto pa bodo tudi letos pripravili v briški slaščičarni Princeska.

A to še ni vse. Z nami bodo tudi podjetje KOTU, ki za poroko nudi prav vse. Seveda nismo pozabili na  romantično razvajanje v Grediču Ceglo.

Promocijo Briške poroke so nam zagotovili medijski partnerji; Primorske novice in Goriška, ter Radio Robin.

Briška poroka 2017_logo