Koledar dogodkov

Dogodek: Božični koncert Quercus Quinteta

Datum: 25.12.2016
Ura: 17:00

Kraj: Šmartno
Lokacija: Cerkev Sv. Martina v Šmartnem

Quercus Quintet nam bo z božičnimi melodijami pričaral še bolj praznično vzdušje. Pridružite se nam na božičnem koncertu, 25.12.2016 ob 17h v cerkvici Sv. Martina v Šmartnem, kjer bodo nastopili Quercus Quintet in gosti:

- Nina Virant, mezzosopran

- Costas Mavridis, contrabas

- Gabrijela Mugerli, orgle

Costas Mavridis se je pri 13-ih prvič preizkusil kot bobnar, za kar ga je navdušil njegov oče, prav tako glasbenik. V srednješolskih letih se je kot samouk učil številnih inštrumentov, kasneje se je sfokusiral na bas kitaro. Pri 29-ih se je odločil izpolniti svojo dolgoletno željo preizkisiti se kot glasbenik v tujini. Tako je sprva pričel s študijem jazz kontrabasa v Rotterdamu, po enem letu pa so ga sprejeli na prestižen jazz Konservatorij v Amsterdamu, kjer še vedno študira.

Nina Virant je mlada glasbenica in jazz vokalistka, zaključila je Kosnervatorij za glasbo in balet v Ljubljani, šolanje pa nadaljuje na prestižnem Konservatoiju v Amsterdam, smer jazz vokal. V 2013 je s skupino Ansambel za slovese nastopala na Festivalu Slovenskega Šansona s skladbo Moje jutro.Bila je članica devet članske salsa zasedbe Šalša, kot solistka je nastopala s številnimi big bandi po Sloveniji. Pri 17-ih je s pop/country zasedbo Lybra posnela svoj prvi studijski album z naslovom Jutra. V Amsterdamu je tudi članica movement teater skupine.   

Quercus božični koncert