Koledar dogodkov

Dogodek: 42 maratonov v 42 dneh

Datum: 03.10.2018

Kraj: Brda
Lokacija: Šmartno

Športno - dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh  je največji tovrstni projekt v letu 2018 v Sloveniji. 

Projekt, v sklopu katerega tekač Bogomir Dolenc, že od 25. avgusta dalje vsak dan preteče dvainštirideset kilometrov, je zastavljen s ciljem, da se zbirajo denarna sredstva za ustanovo Mali vitez in njene male viteze.
42 dogodkov, vsak dan v drugem kraju oziroma mestu, vse do 5. oktobra 2018.

Moto gibanje za male viteze je postal moto športno - dobrodelnega projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov v gibanje, v okolje življenja. Hkrati pa postaja vodilo ostalim - starejšim, mladim, športnikom, nešportnikom, delovno aktivnim občanom, otrokom in sicer kot spodbuda in povabilo k aktivnemu gibanju v času izvedbe projekta (tek, hoja, rekreacija, druženje in spodbujanje ostalih udeležencev ipd.), da tako z rekreacijo / gibanjem naredijo nekaj zase in za svoje dobro počutje.

Dobro srce bomo pokazali tudi Brici. K projektu smo z navdušenjem pristopili in 3. oktobra, s številnimi podporniki, tudi v Brdih pretekli dvainštirideset kilometrov. K projektu je pristopila tudi ga. Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic, v smislu podpore in promocije projekta ter skupni izvedbi dogodka, ki bo letos potekal ravno v tednu otroka. Tudi Varuhinja človekovih pravic bo 3. oktobra v Brdih.

V sredo, 3.oktobra od 15.00 do 19.00 vsi vabljeni v Šmartno. Pomagajte nam pri izpeljavi projekta, tako da tudi sami pretečete kakšen kilometer in ste podpora našemu tekaču Bogomirju. Lahko pa samo spodbujate naše tekače in po svojim močeh darujete denarna sredstva za osebe, ki so kot otroci in mladostniki oboleli z rakom.

http://www.42maratonov.si/

 42 maratonov v 42 dneh