Koledar dogodkov

Dogodek: Otvoritev pohodniške sezone po briškem delu Alpe Adria Trail

Datum: 11.04.2015

Kraj: Brda
Lokacija: Brda

Projektu Slovenija hodi so se v letošnjem letu pridružila tudi Brda, ker so v zadnjih letih postala zelo priljubljena pohodniška destinacija. Zaradi lege in mediteranske klime so Brda že v zgodnji pomladi prava poslastica za pohodnike. Prav zato, bo ravno pri nas otvoritev sezone vseslovenskega pohodništva Pomladni festival pohodništva BRDA, ki bo trajal od 11. do 19. aprila.

Zemljevid poti in vse o festivalu si lahko preberete na pohodniški festival. Več o pohodništvu v Sloveniji na povezavi.

Ob tej priložnosti smo pripravili posebne enodnevne, dvodnevne in tridnevne pakete, tako da lahko Brda doživite v vseh lepotah.

Za pohodnike brez prenočevanja znaša štartnina skupaj 22,00 eur / osebo (plačilo štartnine na štartu). Za družine z otroci velja pri drugem otroku brazplačna štartnina. Vključuje: vse oglede po programu, degustacije in malico oz. kosilo, lokalno vodenje, organizacija in DDV. 

PRVI VIKEND, 10. - 13.4.2015
Otvoritev pohodniške sezone po briškem delu poti Alpe Adria Trail

11.4.- 12.4.2015 - Paket ena nočitev (P1):

Prihod v Brda 11.4.2015 v jutranjih urah.
Od 8.15 do 9.00 zbor pohodnikov pred Vinsko kletjo Goriška Brda na Dobrovem.
Z lokalnim vodnikom krenemo proti vasi Šlovrenc. Pot nas vodi skozi vas mimo kapelice v dolino potoka Kožbanjšček, kjer bomo lahko videli dvoločni kamniti most s kamnito plastiko Janeza Nepomuka. Ob obeležju iz 2.sv. vojne ponovno krenemo navkreber. Na lepi razgledni točki obiščemo  briškega čebelarja, ki nam predstavi zdravilne učinke apiterapije. Po ogledu panjev in degustaciji medenih dobrot (med, medenjaki, čaj z medom…) se odpravimo dalje. Na poti si gledamo še cerkvice v Hruševlju in Fojani. Pred nami je le še ležeren spust proti Dobrovem, kjer se naš pohodniški dan po Brdih izteče. Za konec si v Vinski kleti Goriška Brda privoščimo prigrizek z degustacijo vin. Hoje cca. 11,8 km. 

Cena: 70,00 eur          

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, ogled kleti z degustacijo 4 vzorcev vin, prigrizek, nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje,  organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji.

10.4.-12.4.2015 - Paket dve nočitvi (P2):

Prihod v Goriška Brda v petek 10.4.2015. Namestitev v hotelu / kmetiji. Pozno popoldne možnost ogleda potopisnega predavanja na temo alpinizem v hotelu San Martin v Šmartnem. Drugi dan po zajtrku se zberemo pred Vinsko kletjo Goriška Brda. Od tu nadaljujemo po programu P1. Tretji dan ponovno veselo na delo. Čaka nas treking z oslički. Iz Cerovega (začetek v Gornjem Cerovem pri pokopališču, kjer je možnost parkiranja) bomo krenili po dolini potoka Birše vse do nekdaj razkošnega kojščanskega gradu, ki je bil last grofov Coronini, kasneje tudi Attemsov. Od tu se bomo povzpeli do cerkvice Sv. Križa. Prava znamenitost cerkve je gotski krilni oltar iz leta 1515, ki prav letos praznuje 500 obletnico. Nadaljevali bomo pot in se po drugi strani hriba spustili proti vasi Snežatno. Ustavili se bomo na kmetiji, kjer se bomo seznanili z domačo žganjekuho in okušali domače dobrote. Po okusni malici sledi še ležerna pot do izhodiščne točke.

Cena: 135,00 eur                  

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, degustacijo 4 vzorcev vin s prigrizkom, 2 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje 2 dni, treking z oslički, topla malica z degustacijo domačih žganih pijač, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji. 
 

10.4.-13.4.2015 - Paket tri nočitve (P3):

Prihod v Goriška Brda v petek 10.4.2015. Pozno popoldne možnost ogleda potopisnega predavanja na temo alpinizem v hotelu San Martin v Šmartnem. Drugi dan po programu P1. Tretji dan po programu P2. Četrti dan po zajtrku prosto, možnost ogleda lokalnih znamenitosti.

Cena: 185,00 eur                  

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, degustacijo 4 vzorcev vin s prigrizkom, 3 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje 2 dni, treking z oslički, topla malica z degustacijo domačih žganih pijač, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji. 

DRUGI VIKEND 17.-20.4. 2015
Otvoritveni pohod po tekaški trasi

18.4.- 19.4.2015 - Paket ena nočitev (P1):

Prihod v Brda v jutranjih urah.
Od 8.15 do 9.00 zbor udeležencev pred Vinsko kletjo Goriška Brda na Dobrovem.
V spremstvu lokalnega vodnika se podamo po krožni poti, ki nas vodi skozi briške vasice, vinograde, sadne in oljčne nasade. Na lepi razgledni točki obiščemo  briškega čebelarja, ki nam predstavi zdravilne učinke apiterapije. Po ogledu panjev in degustaciji medenih dobrot (med, medenjaki, čaj z medom…) se odpravimo dalje. Pohod sklenemo na gradu Dobrovo, kjer nas pričaka zasluženo kosilo. Po kosilu bo možnost ogleda (vstopnina 2,00 eur) ter razstave o briških obrteh na zunanji grajski terasi.

Cena: 70,00 eur          

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, kosilo s tremi hodi, nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji.
 

17.4.-19.4.2015 - Paket dve nočitvi (P2):

Prihod v Goriška Brda v petek 17.4.2015. Naslednji dan po zajtrku se odpravimo na pohod po programu P1. Tretji dan izkoristimo za spoznavanje italijanskega dela Brd. Zapeljemo se do bližnjega mesteca Krmin (Italija), kjer je štartno mesto čezmejnega maratona Brda / Collio. Več o pohodu na strani http://www.maratonacittadelvino.it/ Startnino in prijavnino si udeleženci uredijo sami. Možnost organiziranega transferja v obe strani za doplačilo.  

Cena: 115,00 eur                  

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, kosilo s tremi hodi, 2 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje 1 dan, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji.
 

17.4.-20.4.2015 - Paket tri nočitve (P3):

Prihod v Goriška Brda v petek 17.4.2015. Naslednji dan po zajtrku se odpravimo na pohod po programu P1. Tretji dan izkoristimo za spoznavanje italijanskega dela Brd in se udeležimo čezmejnega maratona Brda / Collio.  Več na povezavi http://www.maratonacittadelvino.it/ Startnino in prijavnino si udeleženci uredijo sami. Možnost organiziranega transferja v obe strani za doplačilo. Nočitev z zajtrkom v Brdih. Četrti dan po zajtrku prosto, možnost ogleda lokalnih znamenitosti.

Cena: 160,00 eur                  

Vključuje: oglede po programu, degustacijo medenih izdelkov, kosilo s tremi hodi, 3 x nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, lokalno vodenje 1 dan, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza, turistične takse in pijače ob večerji.

TRETJI VIKEND 24.-27.4. 2015

25.4.2015 / Prireditev Brda in vino - Festival vina in kulinarike

V soboto dne 25.4.2015 so v Brda vabljeni gurmani, ljubitelji in poznavalci vin. Na ulicah srednjeveške vasice Šmartno se bodo predstavili številni briški vinarji, ki bodo z vrhunskimi vini pospremili tradicionalne jedi nastopajočih briških gostincev. Vstopnina na dogodek znaša 45,00 eur na osebo in vključuje neomejeno degustacije jedi, vina in bogat kulturni program . Prireditev traja od 12.00 ure dalje in se zaključi okoli 22.00 ure.

Cena: 80,00 eur          

Vključuje: nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, vstopnino na dogodek Brda in vino, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza in turistične takse.

26.4.2015 / Prireditev Brda in vino - Festival vina

V nedeljo 26.4. bo na ulicah šmartenskih ulicah ponovno živahno. Sprehod skozi eno najlepših briških vasic boste lahko popestrili z degustacijami vin lokalnih vinarjev. Ulice bodo popestrile stojnice z briškimi domačimi proizvodi ter bogat kulturni program  s poulično glasbo, petjem in plesom, umetniške razstave, kreativne delavnice za otroke, itd. Program traja od 12.00 ure dalje in se zaključi okoli 18.00 ure.

Cena: 40 eur + 5,00 eur (kavcija)   

Vključuje: nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah, kozarec z vrečko za degustacije na dogodku Brda in vino (v ceno je vključenih 5,00 eur kavcije za kozarec), organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza in turistične takse.
 

27.4.2015 / Proslava ob dnevu upora proti okupatorju

Ob dnevu upora proti okupatorju, ki je že tradicionalen vaški praznik, se v Medani obeta spomladanski pohod. Različne poti vodijo skozi vinograde in cvetoče sadovnjake, ob poti pa pohodnike pričakajo gostoljubni domačini z različnimi domačimi dobrotami. V Jami in na placu v Medani sledi spominska svečanost, kjer se ob kulturnem programu obiskovalci in vsi prisotni poklonijo žrtvam druge svetovne vojne. Praznik se zaokroži na medanski patinaži ob glasbi, plesu in prijetnem druženju.

Cena: 45,00 eur          

Vključuje: nočitev s polpenzionom v dvoposteljnih sobah, organizacijo in DDV. Cena ne vključuje prevoza in turistične takse.
 

Za pohodnike brez prenočevanja znaša štartnina skupaj 22,00 eur / osebo.
Vključuje: vse oglede po programu, degustacije in malico oz. kosilo, lokalno vodenje, organizacija in DDV.


Iz spodnjega seznama ponudnikov nočitev in partnerjev projekta, si izberite svojega priljubljenega in si nepozabni konec tedna rezervirajte že danes.
* Hotel Kozana
* Hotel SanMartin
* Hotel Venko
* Turistična kmetija Breg

Rezervacije:
Agencija Marica, Eva Mavrič s.p.
tel.: 031 341 693
e-mail: info@agencija-marica.si
www.agencija-marica.si

 

Pohodi so razgibani, vendar nezahtevni in primerni za vse, ki radi hodite.

Hoja na lastno odgovornost!

slovemija hodislovenija hodi

22. marec

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
   102.03.2018
- Predstavitev knjige Izidorja Simčiča
- Primorska poje 2018
2
03.03.2018
- Vesela igra v dveh dejanjih ZAKONSKE NADLOGE
- Vzamem si "dan zase"
3
4
5607.03.2018
- Strokovna delavnica o prepovedanih drogah in drugih substancah
7
08.03.2018
- Dnevi žena na Grediču
8
09.03.2018
- Dnevi žena na Grediču
9
10.03.2018
- Dnevi žena na Grediču
10
11.03.2018
- Ko se v Brdih ptički ženijo
- Dnevi žena na Grediču
11
1213.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
13
14.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
14
15.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
15
16.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
16
17.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
17
18.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
18
19.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
19
20.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
20
21.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
21
22.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
22
23.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
23
24.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
24
25.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
- Žganje keramike v raku tehniki - delavnica
25
26.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
26
27.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
27
28.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
28
29.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
29
30.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
- Velikonočni prazniki na Grediču
30
31.03.2018
- Mednarodno glasbeno tekmovanje Svirel
- Odprtje razstave Italijanski akademski slikar Claudio Pesci
- Velikonočni prazniki na Grediču
31
 
februarapril