Občina Brda krepi sodelovanje z makedonsko občino Demir Kapijo

datum: 16.02.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Delegacija občine Brda je makedonsko občino obiskala 14. februarja ob tradicionalnem slavnostnem dogodku v čast Svetemu Trifunu, zaščitniku vinogradništva, s katerim občina Demir Kapija poudarja tradicionalne vrednote in ohranjanje kulturne dediščine.

Občina Demir Kapija, ki se razprostira na nekaj več kot 300 kvadratnih kilometrih na jugu Makedonije, je ravno tako kot briška, vinorodna dežela, ki je pred kratkim pričela s črpanjem evropskega denarja. Ker je briška občina tovrstno nalogo  v preteklih finančnih perspektivah izpeljala z odliko, makedonski kolegi želijo dobro prakso Bricev prenesti tudi v svojo občino. Ravno tako bosta občini pričeli s tesnejšim sodelovanjem na področju turizma, poleg vinogradništva paradni gospodarski panogi briške pokrajine.

Poleg briške delegacije, ki so jo sestavljali direktorica občinske uprave Anita Manfreda ter družbenika briškega uspešnega turistično zabaviščnega podjetja Trine d.o.o. Mirana Klanjščka in Taseta Lazovskega, je občino Demir Kapija ob tej priložnosti obiskal tudi nekdanji slovenski zunanji minister in trenutni ambasador Evropske unije v Makedoniji Samuel Žbogar, ki je v občini preveril izvajanje evropskih projektov.

 

Občina Brda na obisku v Demir Kapiji<<nazaj